Florile presate si felicitarile Oshi

18.09.2019 11:37

In ultimi ani produsele handmade au ajuns sa fie la mare cautare de catre persoane, datoria unicitati pe care o ofera. De asemenea pot fi si o idee foarte buna pentru a oferi un cadou cuiva, deoarece: un produs handmade este unic, original, exclusiv - fiecare creatie manuala ca atare este diferita de cealalta. Nu exista doua obiecte handmade la fel si acest lucru face din fiecare obiect un cadou special; este lucrat manual de la inceput pana la sfarsit- pornind de la conceptie, pana la proiectare, pana la creatie, pana la ambalare si transport, totul este realizat manual; este realizat de o persoana care iubeste ceea ce face - in spatele fiecarui obiect de lucrat manual exista o persoana care iubeste ceea ce face. Fiecare creatie este realizata cu pasiune, dragoste si atentie la detalii. Acesta este motivul pentru care mesterul/designerul isi pune numele pe ceea ce face; Este un mesaj clar - cand oferi cuiva un obiect handmade, ii spui acelei persoane ca merita ceva unic si special. Ii oferi  toata dragostea, atentia, maiestria si faptul acel obiect respira in timp ce a fost creat;

Cumpararea unui obiect handmade ofera posibilitatea de a cunoaste persoana care l-a facut si este un lucru foarte important. Puteti sa-i scrieti un e-mail, sa vorbiti la telefon sau chiar sa comandati de pe site-urile specializate in crearea produselor handmade. Printre produsele lucrate manuale cele mai raspandite sunt semnele de carte Handmade, pe care bineinteles le puteti crea chiar dumneavoastra, dar daca va doriti ceva mult mai special puteti apela la magazinele din acest domeniu, unde desigur o sa gasiti ceva pe placul dumneavoastra.

Un cadou exceptional handmade, dar nu doar un cadou si ceva ce este placut sa aveti in casa sunt florile presate. Arta florilor presate este mai mult decat un procedeu, este o tehnica care provine din japonia, in japoneza avand numele de Oshibana. Initial florile presate se ofereau alaturi de poezi scrisori, astazi au fost transformate in semne de carte handmade, calendare de perete cum ar fi cele cu grafica sau chiar magneti de frigider. Printre florile presate cele mai apreciate sunt: trandafir, flori de cires, margareta sau hortensia. Pentru un cadou puteti opta pentru felicitarile Oshi, care cum am mai spus Oshibana este numele japonez al florilor presate- oshi: a presa, bana: planta.

Cumpararea unui obiect handmade este o modalitate importanta de a sustine direct maiestria si creativitatea. Este o modalitate de a rasplati talentul, pasiunea, grija, responsabilitatea si cand cumparati o creatie manuala, este ca si cum i-ai spune artistului: Bravo, imi place ce faci! iar mesterul trebuie sa i se spuna asta mai mult decat oricine altcineva. Alegerea de a cumpara produse realizate manual sustine indeplinirea unui vis si multumeste un artist care creaza deoarece adevarata lui bogatie este sa fie in masura sa continue sa faca ceea ce face.

Daca va ganditi sa faceti un cadou handmade unui copil, sa stiti ca pe piata exista niste felicitari cu printese extrem de atractive, care cu siguranta vor atrage atentia tuturor datorita detaliilor si unicitati lor. Deobicei acest tip de felicitari sunt realizate cu: pietre, sclipici si multe culori cat sa fie pe placul celor mici. Artistul iubeste fiecare dintre obiectele pe care le face, pentru ca pe langa oboseala mainilor, pune si el intregul suflet, un cadou realizat manual cum ar fi felicitarile cu printese poate aduce cu el si  poate raspandi la altii un pic din acea energie pozitiva pe care o contine inevitabil.

Alte produse handmade care sunt pe placul tuturor sunt magneti de frigider cu grafica, implicit calendarele de perete cu grafica. Aceste produse sunt facute de niste graficieni cu o experienta vasta, si este considerat tot lucru realizat manual, deoarece si ei se implica in ceea ce fac ca orice artist.

Fiecare obiect creat poarta o poveste care este un amestec de mai multe elemente: pornind de la ceea ce l-a inspirat pe artist, pentru a trece la alegerea materialului folosit, de la dificultatile de a-l crea la bucuriile experimentate la sfarsitul sau, totul contribuie la crearea unei povesti in jurul acelui obiect. Asfel valoarea obiectului creste, reducand probabilitatea ca acesta sa fie aruncat. Faptul ca produsele realizate manual pot sa dispara duc la pierdere reala a identitatii noastre culturale. De aceea, achizitionarea unui produs handmade asigura mentinerea abilitatilor traditionale mestesugaresti si cultura tarii.

 

Înapoi